Logotyp

Välkommen till världens första skuggretreat!

Tävlingen är avslutad

Hudcancerfallen i Sverige fortsätter att öka – något som till stor del beror på hur vi beter oss i solen. För att inspirera till sundare solbeteende öppnar vi, Apotek Hjärtat och Cancerfonden, dörrarna till världens första skuggretreat.

 

Tävlingen vanns av familjen Edvardsson som, under en vecka, kommer utmana bilden av vad en bra semester är genom att semestra en vecka på Sveriges skuggigaste destination. Återkom gärna till den här sidan för att se hur det gick.

Vad gör man på ett skuggretreat?

På ett skuggretreat har man solsemester 😎 Alltså semester från solen. Du gör allt som du brukar göra på semestern fast du gör det i skuggan. Nedan ett axplock av aktiviteterna vi erbjuder.

Skuggbada

Ett skuggbad är en variant på den vanliga retreataktiviteten skogsbad. Den går helt enkelt ut på att tillbringa tid i skuggan och låta den göra under med kropp och själ. Välj en skuggig plats, promenera runt och känn hur huden tackar dig.

Skuggterapi

Terapi kan vara bra när man vill förändra en vana som inte är bra för en. Därför har vi tagit fram några frågeställningar och KBT-liknande övningar som du kan göra för att reflektera över vilken roll solen spelar i ditt liv.

Skugga

Att skugga är ganska exakt som att sola. Fast du njuter bara av att vara i skuggan!