Logotyp

Solfria Storlien!

Storlien-Visjövalen

537 soltimmar/sommar

Nästan på gränsen till vår granne i väst hittar du den mer eller mindre solfria pärlan Storlien. Med sina drygt 70 invånare kan du och familjen vara säkra på att inte behöva slåss om skuggan. Men var beredda på att ni inte är den enda familjen på plats ­– även kungafamiljen semestrar i denna osoliga pärla. Så glöm inte solglasögonen för att skydda dina ögon mot den kungliga glansen.

Storlien är orten för dig som söker äventyr i skuggan. Här bjuds det på skidåkning, snöskoter, fiske, jakt och fjällvandring av högsta klass. Under sommarhalvåret lyser fjällvandringen och fisket starkast i solens frånvaro.

Storlien har varit en populär turistort i 140 år. Och inte undra på det – den orörda och vidsträckta naturen har genom åren lockat såväl luftturister som vill andas frisk luft, fyndsugna shoppare, kungligheter och nu alltså även skuggbadare. En unik plats för hela familjen!

Vad gör man i Storlien-Visjövalen?

Storlien är på många sätt den perfekta sommardestinationen för dig som söker skuggan. Här kan du fjällvandra och hänföras av några av Sveriges vackraste vyer, eller ta en sväng över till Norge för att se hur våra grannar har det. Mat är en stor del av upplevelsen i Storlien. Vi rekommenderar en fisketur vid något av alla skuggdränkta vattendrag, eller ett besök till den lokala klassikern restaurang Flamman för att prova en pizza gjord på lokala råvaror. Flamman erbjuder också matlagningskurser och svampkurser ute i det (sol)fria. Om du hellre lagar din mat själv kan du grilla korv eller något annat gott i någon av Storliens alla kåtor.

De dagar som solen tvingar sig fram kan du söka skuggan i Storliens shoppingcenter. Här hittar du två stora matbutiker med ett enormt utbud av godis, läsk och en och annan fyndsugen norrman såklart.