Njut av skuggan i karg miljö!

Katterjåkk

593 soltimmar/sommar

Katterjåkk är ett relativt litet område med stor charm och lite sol. I över 100 år har människor sökt sig hit för att njuta av skuggan, den orörda naturen och äventyren som bara går att hitta här. Katterjåkk tillhör Kiruna kommun, men är ett alldeles eget paradis som fler förtjänar att upptäcka.

Högst upp i Sverige, nästan precis vid Riksgränsen, hittar du den skuggiga pärlan Katterjåkk. Här kan du verkligen njuta av stillheten, tystnaden och skuggan. Men Katterjåkk erbjuder såklart mer än så. Under vinterhalvåret lockar denna osoliga pärla med skidåkning av högsta klass, och under sommaren förvandlas skidspåren till landets kanske bästa vandringsleder. Letar du efter naturupplevelser ska du absolut söka dig till Katterjåkk. Och du, det bästa av allt? Det är ovanligt med sol här!

Vad gör man i Katterjåkk?

Katterjåkk är orten för dig som uppskattar orörd natur, stillhet, vandring och skugga. Vårt bästa tips för en kanondag i Katterjåkk är att packa ryggsäcken med matsäck och ta en topptur för att njuta av den oslagbara naturen och vidderna. Förutom vandringen är fisket i Katterjåkk något alldeles extra. Så slå dig ner, njut av de lappländska molnen och öva på tålamodet. Vi vill även slå ett slag för Kattjåkks mountain bike-leder. Utgå från Katterjåkk och kör längs Rallarleden för en vacker och skuggsäker cykling. När du blivit varm av all rörelse rekommenderar vi ett uppfriskande dopp i sjön Katterjaure.

Katterjåkk är helt enkelt en underbar plats! Men även skuggan har sina fläckar. Soldalen, eller Vassivagge som den egentligen heter, rekommenderar vi endast för korta och solkrämsdränkta besök, av uppenbara skäl som namnet skvallrar om...